Ingredience:
- Kachna celá
- Med
- Pomeranče
- Sůl
- Pepř
- Kmín celý
- Červená hlávka zelí
- Cukr
- Ocet
- 2 dcl červeného vína
- 2 lžíce mleté skořice
- 350 g polohrubé mouky
- 1 kg brambor
- 3 vajíčka
Postup:
Osolíme, opepříme a pokmínujeme kachnu. Dáme do předehřáté trouby na 200 stupňů. Po hodině pečení ji pomažeme medem a přidáme pomeranče na plátky. Dál pečeme další dvě hodiny
Zelí:
Nakrouháme zelí na jemno a dusíme 2 hodiny. Postupně přidáváme sůl, cukr, ocet, červené víno a mletou skořici.
Bramborové knedlíky:
Dame vařit brambory ve slupce a vcelku. Pak je nastrouháme, přidáme mouku a vajíčka a uhněteme těsto. Rozkrájíme těsto na menší válečky a vložíme je do vroucí osolené vody. Necháme vařit 15 min. Poté vyndáme a nakrájíme na 1 cm plátky.
Dobrou chuť!
Výsledek:
/f.eu1.jwwb.nl%2Fpublic%2Fi%2Fr%2Fr%2Ftemp-mmpimogpnrohkyhnczlk%2F60am8a%2Fkachna.jpeg)