Recept: Kachna se zelím a domácím bramborovým knedlikem

Ingredience:

  • Kachna celá
  • Med
  • Pomeranče
  • Sůl
  • Pepř
  • Kmín celý
  • Červená hlávka zelí
  • Cukr
  • Ocet
  • 2 dcl červeného vína
  • 2 lžíce mleté skořice
  • 350 g polohrubé mouky
  • 1 kg brambor
  • 3 vajíčka

 

Postup:

Osolíme, opepříme a pokmínujeme kachnu. Dáme do předehřáté trouby na 200 stupňů. Po hodině pečení ji pomažeme medem a přidáme pomeranče na plátky. Dál pečeme další dvě hodiny

Zelí:

Nakrouháme zelí na jemno a dusíme 2 hodiny. Postupně přidáváme sůl, cukr, ocet, červené víno a mletou skořici.

Bramborové knedlíky:

Dame vařit brambory ve slupce a vcelku. Pak je nastrouháme, přidáme mouku a vajíčka a uhněteme těsto. Rozkrájíme těsto na menší válečky a vložíme je do vroucí osolené vody. Necháme vařit 15 min. Poté vyndáme a nakrájíme na 1 cm plátky.

Dobrou chuť!

Výsledek:


«   »