Ingredience:
- Jahody
- 4 tvarohy plnotučné
- 2 zakysané smetany
- 400 g mouky
- 2 vajíčka
- voda
- 1 ks kypřícího prášku
- sul
- pepř
- třtinový cukr
- ovocná emulze na polití hotových knedlíků
Postup:
Uhněteme těsto z mouky, tvarohu, kypřícího prášku, vajec a vody. Rozdělíme ho na stejně velké placky, do kterých dám jahody, nebo jakékoliv ovoce, které máme doma. Dáme vařit do velkého hrnce vodu, osolíme ji a vložíme menší koule jednotlivých knedlíků do vody. Vaříme, dokud nevyplavou.
Emulze:
Do rendlíku dám zbylé ovoce a nechám vařit do změknutí, převařím ho. Vyndáme kousky ovoce a zbyde nám emulze (šťáva), kterou nalejeme na hotové knedlíky. Přidám cukr, smetanu, přepustíme máslo a polejeme hotové jídlo.
Dobrou chuť!
Výsledek:
/f.eu1.jwwb.nl%2Fpublic%2Fi%2Fr%2Fr%2Ftemp-mmpimogpnrohkyhnczlk%2Fro9amb%2Fknedliky.jpeg)