Recept: Svíčková

Ingredience:

  • 200 g hovězí přední
  • 5 ks mrkví
  • 1 ks celeru
  • 4 ks petržele
  • 4 ks cibule
  • 100 g másla
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 2 ks smetany na vaření
  • Houskový knedlík
  • Bobkový list
  • Nové koření
  • Sůl
  • Pepř
  • Šlehačka
  • Brusinky
  • Plátek citrónu


Postup:
Nakrájíme cibuli na drobno a necháme zesklovatět. Přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu na hrubo na struhadle a na másle vařím do změknutí. Přidáme hovězí vývar půl litru a necháme dusit 40 min.
Na pařáčku nakrájíme rovnoměrně houskový knedlík.

Maso
Hovězí pečeme hodinu až hodinu a půl na cibuli v troubě na 180 stupňů. Pak maso nakrájíme na tenké plátky.

A podáváme... Dobrou chuť!

Výsledek:


«   »